menu

Advies Anno Nu over grip op automatisering

 

Over Advies Anno Nu

De finance-afdeling voor de MKB’er met een focus op automatisering. Zo beschrijft eigenaar Iris Meulendijks haar bedrijf Advies Anno Nu. Het team van Iris zorgt ervoor dat de financiën van hun klanten op orde zijn en blijven. Automatiseren is voor Advies Anno Nu een sport, zegt Iris. “Het dashboard van de ondernemer is op die manier altijd up-to-date. En we kunnen meer diensten aanbieden, zoals debiteurenbeheer en het doen van betalingen vanuit de boekhouding. We houden zo meer waardevolle tijd over voor de ondernemers en voor onszelf.”  

Iris is zo enthousiast over Zenvoices dat ze zichzelf een ambassadeur noemt. “Op LinkedIn deel ik regelmatig over hoe wij Zenvoices gebruiken. Ik deel bijvoorbeeld tips of wat de resultaten zijn die we behalen.” Omdat het bedrijf Zenvoices optimaal inzet, won Advies Anno Nu in 2023 de Zen award. 

Gebruikt Zenvoices voor:

Koppelt Zenvoices met:

– Exact Online

Grip op automatisering

Iris zag bij de overstap naar Zenvoices al snel dat ze goed grip kreeg op de automatisering. Met de slimme technologie is het geen kwestie van facturen uploaden en hopen op het beste, maar je voedt de software actief zodat Zenvoices daarvan leert. Wat je aanleert, neemt Zenvoices mee bij de verwerking van de volgende facturen. “Je merkt dat er een AI achter zit en dat je het systeem kunt trainen. De herkenning is goed en wordt door de AI steeds beter. Ik vertrouw Zenvoices 100%. Automatiseren én weten dat dat goed gaat, dat is bij andere software niet het geval.”  

Factuurverwerking automatiseren kost (weinig) tijd

In 2023 rekende Iris uit dat Advies Anno Nu dankzij automatisering ongeveer 500 facturen per uur verwerkt. Dat gaat niet vanzelf. Automatiseren kost tijd, vertelt Iris. “Je moet zelf de regels aanmaken. En als iets niet vanzelf gaat, waar ligt dat aan? Wat kunnen we nog verbeteren? Daar moet je actief mee aan de slag.” De tijd die Iris investeert in de automatische factuurverwerking verbeteren krijgt ze dubbel en dwars terug. 

Door het gebruik van Zenvoices…

  • Ging de verwerkingssnelheid van 50 naar 500 facturen per uur. 
  • Is het grootboek gestructureerder en netter dankzij standaardisering. 
  • Stapte Advies Anno Nu over op een 30-urige werkweek. Vooruit, niet alleen vanwege Zenvoices. Door automatisering en slimme tools werkt het team heel efficiënt. 

Hoeveel automatiseert Advies Anno Nu?

Advies Anno Nu verwerkt de financiële administratie van 185 MKB-bedrijven en ZZP’ers. Binnen die administraties wordt gemiddeld 70% van de facturen automatisch verwerkt. “Als wij voor een nieuwe klant starten met automatiseren, dan ligt het percentage automatische boekingsvoorstellen na een week op 50 tot 60%. Dat percentage optimaliseren duurt ongeveer een maand, dan kom je genoeg afwijkingen tegen om de herkenning goed te stimuleren.” Tijdens het optimalisatieproces stijgt het percentage automatisch geboekte facturen gemiddeld tot 70%. 

Regelherkenning in Zenvoices 

Met AI-based regelherkenning in Zenvoices kun je automatisch facturen uitsplitsen. Dat is handig voor facturen met verschillende producten, soorten dienstverlening of aparte regels voor arbeids- of transportkosten. “Voorheen splitsten we dat soort facturen handmatig, maar dit automatiseren we nu ook. We zijn gestart in de bèta-versie en we blijven de regelherkenning zeker gebruiken.” Ook met de regelherkenning verwacht Iris dat het automatiseringspercentage verder zal stijgen.  

Weet jij je weg in Zenvoices al te vinden en wil je net als Advies Anno Nu aan de slag met regelherkenning? Zet de volgende stap en verwerk ook complexe facturen automatisch op de juiste manier in je boekhouding.  

Ervaar het gemak van Zenvoices en start een proefperiode