menu

Functies

Realtime factuurherkenning die écht werkt

Het maken van fouten is menselijk, maar jouw administratie moet foutloos zijn. Daarom gebruik je Zenvoices. De kracht van onze software zit in factuurherkenning door slimme technologie. Ons zelflerende systeem leest, herkent en verwerkt informatie precies zoals je dat zelf zou doen. Kortom: factuurherkenning die écht voor jou werkt.

Plan een demo event

Zo werkt automatische factuurherkenning

Facturen lever je gemakkelijk aan, daarna gaat Zenvoices voor jou aan de slag. Onze software herkent facturen realtime en zet de gegevens razendsnel om in een boekingsvoorstel. Met iedere aanpassing train je de zelflerende software om belangrijke velden beter te herkennen, zoals factuurnummer, factuurdatum, IBAN en btw-nummer. Zo laat jij de software voor je werken.

1. Aanlevering
2. Slimme herkenning
3. Btw- én factuurregels herkend
4. Automatisch boekingsvoorstel

Aanlevering van jouw documenten

Het proces begint bij de aanlevering van facturen op een manier die jij prettig vindt. Dit kan per mail, een handmatige upload, Peppol, Dropbox of via onze mobiele app. Het maakt niet uit welk bestandsformaat je uploadt (PDF, JPG, Excel, Word, e-mails of e-facturen), onze software herkent moeiteloos ieder type document.

Slimme herkenning

Na ontvangst in de inbox van Zenvoices worden de aangeleverde documenten ingelezen. Onze software gebruikt OCR in combinatie met machine learning voor slimme herkenning. Dat zorgt ervoor dat alle benodigde gegevens worden herkend om een boekingsvoorstel te maken. Denk aan het factuurnummer, de datum, de relatie en de btw. Zelfs factuurregels herkent onze software apart. Werk jij veel met internationale klanten? Geen probleem, Zenvoices herkent ook vreemde talen.

Btw- én factuurregels herkend

Zenvoices maakt standaard een boekingsvoorstel op basis van de herkende btw-percentages op een factuur. Bij complexe facturen met meerdere regels kun je ook nog een stap verder gaan en regelherkenning toepassen. Als gebruiker bepaal je zelf welke regels herkend moeten worden en hoe deze geboekt moeten worden. Dat bespaart jou veel tijd en denkwerk.

Automatisch boekingsvoorstel

Na herkenning van het document maakt Zenvoices automatisch en realtime een boekingsvoorstel. Indien gewenst kun je de boeking nog aanpassen. Zo train jij de software om facturen de volgende keer nog nauwkeuriger te herkennen. Na goedkeuring van het boekingsvoorstel wordt de boeking geëxporteerd naar jouw boekhoudpakket. Zelfs op de valreep van de btw-maand kun je razendsnel nog facturen verwerken. Zo voel jij je altijd zen bij jouw boekhouding.

De voordelen van onze automatische factuurherkenning

bolt

Supersnelle verwerking

Onze razendsnelle software werkt realtime en herkent facturen in een mum van tijd. Ook de herkenning van meerdere regels op een factuur kun je met een gerust hart overlaten aan onze AI-gedreven software.

insights

Inzicht in kwaliteit van herkenning

Je wilt zeker zijn dat een factuur goed wordt herkend. Daarom geeft Zenvoices in een percentage aan hoe zeker het is dat factuur goed is herkend. Onze zelflerende software zorgt ervoor dat dit percentage oploopt, hoe meer facturen je verwerkt. Wij noemen dit percentage de herkenningsscore. Daarmee komt het betrouwbaar automatisch boeken van facturen binnen handbereik.

model_training

Steeds slimmer

Hoe langer je onze software gebruikt, des te slimmer Zenvoices wordt. Je traint de modellen namelijk bij elke correctie die je uitvoert. Zo kan Zenvoices het verwerken van facturen betrouwbaar overnemen. Dat scheelt jou vanaf dag één een hoop werk.

Probeer onze factuurherkenning 30 dagen gratis

Benieuwd naar de factuurherkenning van Zenvoices en wat deze voor jouw organisatie kan betekenen? Probeer de factuurherkenning van Zenvoices 30 dagen gratis of plan een geheel vrijblijvende demo.
eye_tracking
Zelflerende technologie

Onze technologie maakt Zenvoices uniek in z’n soort. Wij gebruiken AI om jouw administratie foutloos en moeiteloos te automatiseren. Kwaliteit en snelheid staan hierbij voorop.

tune
Automatiseren naar wens

Jij staat aan het roer. Welke facturen wil je automatisch boeken en welke niet? Je richt het proces tot aan de boeking in zoals jij dat wilt. Zo gaat jouw boekhouding bijna als vanzelf, terwijl je ook de regie behoudt.

mark_unread_chat_alt
Korte lijnen met ons supportteam

Wij zijn er om jouw dag makkelijker te maken, met onze software en met ons supportteam. Daarom kun je ons altijd bellen of met ons chatten als je vragen hebt of problemen ervaart. Wij staan voor je klaar!

manufacturing
Klantgerichte verbeteringen

Zie jij mogelijkheden om Zenvoices nóg beter te maken of mis je bepaalde functies? Laat het ons weten! Op basis van feedback van onze klanten verbeteren wij onze software voor de beste ervaring.

USP factuurherkenning

Veelgestelde vragen over factuurherkenning

Hoe weet ik zeker dat automatisch geboekte facturen goed zijn herkend? add

Je wilt natuurlijk zeker weten dat facturen die je automatisch laat boeken, ook helemaal goed zijn herkend. Zenvoices biedt je daarvoor de herkenningsscore als hulpmiddel. Bij een hoge herkenningsscore kan je ervan uitgaan dat de factuur goed is herkend. Bij een lagere score is het aan te bevelen om het boekingsvoorstel nog eens na te lopen. Met automatiseringsregels kan je instellen dat alleen facturen met een hoge herkenningsscore automatisch worden geboekt. Zo voorkom je dat minder goed herkende facturen automatisch worden geboekt.

Herkent Zenvoices anderstalige facturen en vreemde valuta? add

Ja, Zenvoices herkent de talen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Pools, Spaans. Daarnaast herkent Zenvoices ook vreemde valuta.

Hoe wordt er gecontroleerd op spookfacturen? add

Zenvoices controleert of het herkende IBAN-nummer van de factuur overeenkomt met de IBAN dat is vastgelegd in de stamgegevens van de relatie.

Hoe gaat Zenvoices om met bulkfacturen van tientallen pagina’s? add

Zenvoices geeft een waarschuwing dat splitsen mogelijk vereist is en kan dit vervolgens uitvoeren met de functionaliteit 'Splitsen & Rangschikken'. Tevens geeft de module 'Documenten automatisch splitsen' een voorstel met percentages van hoe zeker Zenvoices er van is dat de bulkfactuur gesplitst moet worden.

Zenvoices is zelflerend. Wat houdt dat in en hoe werkt het? add

Bij het inlezen van een factuur bepaalt het herkenningsalgoritme van Zenvoices op basis van het meest waarschijnlijke scenario de velden voor automatische herkenning. Incidenteel kan het voorkomen dat het nodig is hierin bij te sturen. Dit herken je aan een lage herkenningsscore. Door het aanpassen van een boeking leert Zenvoices de juiste veldlocaties voor een volgende boeking en zal het een beter boekingsvoorstel doen.

Ervaar het gemak van Zenvoices en start een proefperiode