menu

Jheronimus Accountants over Zenvoices: ”Een soort online personeelslid, die veel werk uit handen neemt.”

Zenvoices sprak met Nico Prevoo, registeraccountant en eigenaar van Jheronimus Accountantskantoor, over het werken met Zenvoices.

Over Jheronimus Accountants

Jheronimus richt zich op de MKB’er die met actuele en toekomstgerichte informatie sturing wil geven aan zijn of haar onderneming. Jheronimus Accountants ondersteunt ondernemers op het gebied van accountancy, fiscaliteit en consultancy. Toegankelijk zijn, persoonlijk betrokkenheid tonen en heldere afspraken maken zijn de kernwaarden waarmee Jheronimus uitgegroeid tot een gewaardeerd partner op financieel administratief vlak van de ondernemer.

Achtergrond

Jheronimus Accountants is opgericht in 2015. Voor de opstart van zijn eigen kantoor is Nico de markt gaan verkennen voor software om eenvoudig digitaal facturen te kunnen verwerken. Tijdens zijn zoektocht naar een goede oplossing voor King heeft hij gewerkt met verschillende aanbieders van factuurverwerkingssoftware, maar de perfecte match had hij nog niet gevonden.

In 2017 werd Nico door een relatie getipt over de ontwikkelingen bij Zenvoices, destijds een nieuwkomer in de markt. Gedreven door nieuwsgierigheid en interesse besloot Nico contact te zoeken en te bespreken of Zenvoices voor hem de juiste partij zou kunnen zijn.

Waarom Zenvoices

Na evaluatie van de software besloot Nico de sprong te wagen en is sinds de zomer van 2017 tot een van de eerste klanten van Zenvoices te rekenen. De voornaamste reden om te kiezen voor Zenvoices is de kwaliteit van de herkenning en daarbij de eenvoudige werkstroom die wordt geboden om facturen te ontvangen, boekingsvoorstellen te beoordelen en vervolgens te verwerken.

”Zenvoices is een van de meest waarde toevoegende pakketten. Ik zou niet meer zonder kunnen.‘‘

Werken met Zenvoices

Nico is erg te spreken over het werken met Zenvoices. Hij werkt digitaal samen met zijn klanten en zet Zenvoices in voor het (automatisch) verwerken van de facturen voor zijn klanten. ‘’Met alle nieuwe ontwikkelingen die in het pakket zitten, werkt het ook steeds beter.’’

Er is bij Jheronimus een groeiend aantal administraties waarbij de mogelijkheden voor het automatisch verwerken van facturen worden gebruikt. ‘’Ik heb administraties draaien waar de bulk van de facturen bijna automatisch geboekt worden. Ik zie ze niet eens meer, het werkt gewoon’’ vertelt Nico. Daardoor bespaart Jheronimus veel tijd en dus ook geld. ‘’Pas als ze betaald moeten worden of als er iets geks op de grootboekrekening naar voren komt, is er controle en eventueel een correctie nodig. Maar in principe gaat de grote bulk volledig automatisch en daar heb ik geen omkijken meer naar. Zenvoices is een soort online personeelslid, die veel werk uit handen neemt.’’

Een groot voordeel vindt hij dan ook dat Zenvoices in ontwikkeling blijft. ‘’Zenvoices luistert echt naar haar klanten en als iets mogelijk is dan ontwikkelen ze het snel. Ook als iets niet mogelijk is dan geven ze aan waarom het niet kan.’’ Nico kijkt regelmatig op de feedbackpagina en plaatst daar soms zelf ook ideeën.

Toekomst

Nico gaf aan nog kansen te zien voor verbetering van de herkenning, waarbij er niet alleen gekeken wordt naar een bepaalde tekst op de factuur, maar ook hetgeen dat er rondom staat. ‘’Bijvoorbeeld facturen uit België werken met factuurnummers en betalingsreferenties, waarbij het factuurnummer feilloos wordt herkend, maar de betalingsreferentie steeds handmatig moet worden ingevoerd’’ vertelt Nico.

Er heeft binnen Zenvoices onlangs een ontwikkeling plaatsgevonden, waardoor ook dit inmiddels naar volle tevredenheid werkt. ‘’Zenvoices is een van de meest waarde toevoegende pakketten. Ik zou niet meer zonder kunnen’’ aldus Nico.