Zenvoices logo
Zenvoices logo

Bonnen & facturen omzetten naar UBL facturen

Converteer bonnen en facturen met Zenvoices automatisch naar UBL facturen, ook wel e-facturen of elektronische facturen genoemd, voor verwerking in UBL ready boekhoudpakketten.

Probeer 30 dagen gratis Plan een demonstratie 085 3038853

Welke mogelijkheden biedt UBL conversie?

Zenvoices UBL conversie maakt het mogelijk om van PDF, Microsoft Word, Microsoft Excel, afbeeldingen en e-mailberichten automatisch een digitale UBL factuur te maken. Deze documenten kunnen onder andere worden gemaild, via Dropbox worden ingelezen of via de mobiele app worden aangeboden. De omgezette factuur wordt vervolgens als een UBL factuur verzonden naar je UBL ready boekhoudpakket, waar deze automatisch ingelezen kan worden.

Ook bestaande UBL facturen kunnen via Zenvoices worden verwerkt. Hierdoor kan vanuit één werkstroom worden gewerkt en zijn alle facturen en bonnen te raadplegen in het digitaal archief (alleen Zenvoices Premium).

  • Facturen automatisch inlezen in je boekhoudpakket
  • Ondersteuning voor PDF, Word, Excel, scans en afbeeldingen
  • Online archief met documenten, boekingshistorie en uitgebreide zoek/filter mogelijkheden (Zenvoices Premium)
  • Facturen betalen na inlezen (Premium)
  • Aanlevering via e-mail, scan, Dropbox, PEPPOL of de mobiele Zenvoices app (Android en iOS)
  • Volledig automatiseren van je factuurverwerking
  • Zelflerende software voor optimale herkenning
  • Facturen digitaal goedkeuren (Zenvoices Premium)

Wat is UBL?

UBL staat voor Universal Business Language en is een Europees standaard voor elektronisch factureren. UBL facturen kunnen zonder handmatig werk ingelezen worden in boekhoudpakketten die hiervoor geschikt zijn (UBL Ready boekhoudpakketten). Dit bespaart je veel tijd en hiermee voorkom je invoerfouten.

Hoe werkt UBL conversie in Zenvoices?

Facturen en bonnen stuur je per e-mail, via Dropbox, het PEPPOL facturatienetwerk of met de mobiele Zenvoices app naar je Zenvoices administratie. Zenvoices herkent binnen enkele seconden automatisch de factuurgegevens en maakt met deze gegevens een UBL factuur. Het is mogelijk om de herkenning voor het omzetten te controleren.

UBL conversie met Zenvoices Lite

Zenvoices Lite zet facturen en bonnen om naar UBL facturen en mailt deze naar jouw boekhoudpakket.

Referentie GrootboekSchema (RGS)

In Zenvoices Premium is een gestandaardiseerd RGS grootboekschema beschikbaar om boekingsregels te coderen. Deze RGS codes worden opgenomen in de UBL factuur die door Zenvoices gegenereerd wordt. Op basis van deze codes kan een geschikt boekhoudpakket bij het inlezen van een UBL factuur boekingsregels aanmaken met de grootboekrekeningen uit jouw boekhoudpakket.

Welke boekhoudpakketten zijn geschikt?

Alle UBL ready boekhoudpakketten die inkomende EN 16931 UBL facturen kunnen inlezen zijn geschikt. Voor het overnemen van de grootboekrekeningen uit Zenvoices is het aanvullend vereist dat het boekhoudpakket UBL facturen op regelniveau kan inlezen en boeken, en daarbij de opgenomen RGS codes gebruikt om grootboekrekeningen te bepalen.

UBL conversie met Zenvoices Premium

Met de uitgebreide variant Zenvoices Premium heb je meer controle en automatiseringsmogelijkheden, is het boeken met RGS of je eigen grootboekschema mogelijk, heb je een digitaal archief tot je beschikking en kun je werken met onze oplossingen voor autorisatiemanagement en betalen. De genoemde functies zijn ook beschikbaar zonder dat er een administratie aan is gekoppeld.

Aan de slag met het omzetten van facturen en bonnen naar UBL?

Snel, veilig en zonder investeringen vooraf kan je binnen enkele minuten aan de slag. Meld je aan voor de gratis 30 dagen proefperiode als je vandaag al wilt starten. Eerst meer weten over de werking of andere vragen? Plan een persoonlijke online demonstratie of neem contact op voor meer informatie.