Zenvoices logo
Zenvoices logo

Bonnen & facturen converteren naar UBL facturen

Converteer bonnen en facturen met Zenvoices automatisch naar UBL facturen voor verwerking in alle UBL ready boekhoudpakketten.

Probeer 30 dagen gratis Demonstratie plannen
UBL conversie door Zenvoices
Zenvoices werkt met alle bekende boekhoudpakketten
AFAS e-Boekhouden.nl Exact Online en Exact Globe King Reeleezee SnelStart Twinfield Unit4 Multivers Visma eAccounting

Op zoek naar een oplossing voor het automatisch omzetten van facturen en bonnen naar UBL?

Naast de volledige koppelingen met boekhoudpakketten, is het met Zenvoices mogelijk om bonnen en facturen om te zetten in UBL facturen.

UBL staat voor Universal Business Language en is een Europees standaard voor elektronisch factureren. UBL facturen kunnen zonder handmatig werk ingelezen worden in boekhoudpakketten die hiervoor geschikt zijn (UBL Ready boekhoudpakketten). Dit bespaart je veel tijd en hiermee voorkom je invoerfouten.

Hoe werkt het?

Facturen en bonnen stuur je per e-mail, via Dropbox, het PEPPOL facturatienetwerk of met de mobiele app naar je Zenvoices administratie. Zenvoices herkent automatisch binnen enkele seconden de factuurgegevens en maakt een boekingsvoorstel. Na goedkeuring van het voorstel wordt de factuur als UBL factuur per e-mail verzonden wordt naar je boekhoudpakket. Dit proces kan je desgewenst volledig automatiseren.

Ook bestaande UBL facturen kunnen via Zenvoices worden verwerkt. Hierdoor kan vanuit één werkstroom worden gewerkt en zijn alle facturen en bonnen te raadplegen in het digitaal archief. Ook heeft Zenvoices een oplossing voor het digitaal goedkeuren van facturen.

  • Facturen automatisch inlezen in je boekhoudpakket
  • Ondersteuning voor PDF, Word, Excel, scans en afbeeldingen
  • Online archief met documenten, boekingshistorie en uitgebreide zoek/filter mogelijkheden)
  • Gebruiksvriendelijke workflow
  • Aanlevering via e-mail, scan, Dropbox, PEPPOL of mobiele app (Android en iOS)
  • Volledig automatiseren van je factuurverwerking
  • Zelflerende software voor optimale herkenning
  • Facturen digitaal goedkeuren (optioneel)
Nik

Het is onze missie om factuurverwerking en autorisatieprocessen zo makkelijk mogelijk te maken.

Nik Schuiling, oprichter van Zenvoices

Aan de slag met het omzetten van facturen en bonnen naar UBL?

Snel, veilig en zonder investeringen vooraf kan je binnen enkele minuten aan de slag. Meld je aan voor de gratis 30 dagen proefperiode als je vandaag al wilt starten. Eerst meer weten over de werking of andere vragen? Plan een persoonlijke online demonstratie of neem contact op voor meer informatie.

Referentie GrootboekSchema (RGS)

In Zenvoices is een gestandaardiseerd RGS grootboekschema beschikbaar om boekingsregels te coderen. Deze RGS codes worden opgenomen in de UBL factuur die door Zenvoices gegenereerd wordt. Op basis van deze codes kan een geschikt boekhoudpakket bij het inlezen van een UBL factuur boekingsregels aanmaken met de grootboekrekeningen uit jouw boekhoudpakket.

Welke boekhoudpakketten zijn geschikt?

Alle UBL ready boekhoudpakketten die inkomende EN 16931 UBL facturen kunnen inlezen zijn geschikt. Voor het overnemen van de grootboekrekeningen uit Zenvoices is het aanvullend vereist dat het boekhoudpakket UBL facturen op regelniveau kan inlezen en boeken, en daarbij de opgenomen RGS codes gebruikt om grootboekrekeningen te bepalen.

Overzicht van alle functies