Facturen & bonnen omzetten naar UBL met Zenvoices Lite

Zenvoices biedt twee mogelijkheden om bonnen en facturen direct automatisch om te zetten in UBL facturen, ook wel e-facturen genoemd. Dit kan met Zenvoices Lite en Zenvoices Premium. In dit artikel vind je informatie over de meest eenvoudige versie: Zenvoices Lite.

Wat is Zenvoices Lite?

Zenvoices Lite zet facturen en bonnen in 3 stappen realtime om naar UBL facturen (e-facturen) en exporteert deze naar jouw boekhoudpakket. UBL is een Europees standaard voor elektronisch factureren, UBL facturen kunnen zonder handmatig werk ingelezen worden in boekhoudpakketten. Dit bespaart veel tijd en hiermee voorkom je invoerfouten.

Stap 1: aanleveren

Jouw factuur of bon upload je of e-mail je naar het unieke administratie e-mailadres.

Stap 2: omzetten

De factuur of bon wordt binnen enkele seconden automatisch omgezet naar UBL factuur.

Stap 3: Herkenningscontrole met herkenningsscore

In de stap herkenningscontrole kun je eventueel nog aanpassingen doen aan de herkende gegevens. Door het instellen van een herkenningsscore kun je ook bepalen vanaf welke score (in %) je een document volledig automatisch wilt omzetten naar UBL voor verwerking in je boekhoudpakket. De herkenningsscore van een document geeft aan wat de zekerheid is dat de gegevens van het document volledig juist herkend zijn.

PROBEER 30 DAGEN GRATIS CONTACT OPNEMEN

Voor welke boekhoudpakketten is Zenvoices Lite beschikbaar?

Van onderstaande pakketten is bij ons bekend dat ze UBL facturen vanuit Zenvoices kunnen ontvangen en verwerken:

 • AFAS
 • Asperion
 • CASHweb
 • e-Boekhouden
 • Exact Online
 • iMuis
 • Reeleezee
 • Rompslomp
 • SnelStart (lokale administratie)
 • SnelStart (Online administratie)
 • Syntess Atrium
 • Visma eAccounting
 • Yuki
 • 7×24

Let op: Zenvoices is geschikt voor alle boekhoudpakketten die inkomende EN 16931 UBL facturen kunnen inlezen. Voor niet vermelde boekhoudpakket kan tijdens het aanmelden voor de optie ‘Overig (universeel)’ worden gekozen.

Prijzen

De kosten van Zenvoices Lite zijn opgebouwd uit een bedrag van € 1,00 per maand per administratie en een bedrag per verwerkte factuur. Er zijn geen kosten per gebruiker van toepassing. Het aantal verwerkte facturen per maand bepaalt de prijs per factuur volgens onderstaande tabel:

Aantal
facturen
per maand
Prijs per factuur
1 – 500 € 0,08
501 – 750 € 0,07
751 – 1000 € 0,06
1001 – 2500 € 0,05
Meer dan 2500 Contact opnemen

PROBEER 30 DAGEN GRATIS CONTACT OPNEMEN

UBL export met Zenvoices Premium

Je kunt ook gebruik maken van Zenvoices Premium. Daarin heb je de mogelijkheid tot het aanpassen van de boeking voor export, kun je gebruik maken van het RGS grootboekschema in boekingen, heb je een digitaal archief tot je beschikking en kun je met automatiseringsmogelijkheden en aanvullende modules ‘Autorisatie‘ & ‘Betalen‘ nog meer tijd en geld besparen. Lees hier meer.

Wil je meer dan UBL conversie?

Maak gebruik van volledige automatische factuurverwerking, autorisatie, betalen, inkoopordermatching en van makkelijke verwerking door uitwisseling van gegevens met je bestaande boekhoudpakket. Onderstaand vind je een overzicht van boekhoudpakketten waarmee Zenvoices een koppeling heeft. Staat je boekhoudsoftware er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Advies nodig?

We denken graag met je mee hoe het factuur verwerking van jouw organisatie verbeterd kan worden. Wil je meer informatie of overleggen? Neem contact op via de chat, e-mail of bel ons op 085-3038853

PROBEER 30 DAGEN GRATIS DEMONSTRATIE PLANNEN CONTACT OPNEMEN