Zenvoices logo
Zenvoices logo

Zakendoen in België? E-facturatie via Peppol in 2024 waarschijnlijk verplicht.

Het Belgische ministerie van Financiën maakt werk van de transitie naar e-facturatie in de B2B-markt. Er ligt momenteel een plan ter goedkeuring bij het Belgische parlement om in juli 2024 e-facturatie via Peppol verplicht te maken voor alle btw-plichtige leveranciers en afnemers die gevestigd zijn in België, aldus peppolautoriteit.nl.

Peppol, wat is dat ook alweer?

Peppol staat voor ‘Pan-European Public Procurement On-Line’. Het is een Europees netwerk waarmee bedrijven en (overheids)instellingen onderling facturen kunnen uitwisselen. Je kan Peppol het beste zien als de opvolger van het e-mailen van facturen of het versturen en ontvangen van facturen per post. Sinds 2019 is Zenvoices aangesloten op het Peppol netwerk. Onze gebruikers kunnen daardoor facturen via Peppol ontvangen in Zenvoices en ook berichten uitwisselen over de factuurstatus.

Voordelen van Peppol:

  • Geen spookfacturen meer; bedrijven en overheden zijn geverifieerde partijen in een beveiligd facturatienetwerk.
  • Minder administratieve handelingen.
  • Facturen zijn foutloos geautomatiseerd te verwerken.
  • Makkelijker Europees zakendoen met overheden door geaccepteerde standaard.
  • Sneller inzicht in factuurstatus door realtime informatie-uitwisseling via het facturatienetwerk.

Facturen via Peppol ontvangen betekent voorsorteren op de toekomst

Met de voordelen in het achterhoofd en de Europese tendens door overheden om e-facturatie verplicht te stellen, is acceptatie van Peppol als facturatienetwerk een kwestie van tijd. Om alvast gevoel te krijgen bij deze ontwikkeling kan je nu al facturen ontvangen via Peppol in Zenvoices. In dit helpartikel staat hoe je voor jouw administraties toegang krijgt tot Peppol via Zenvoices.

Facturen via Peppol 100% betrouwbaar automatisch verwerken met Zenvoices

E-facturen (ook wel UBL facturen genoemd) worden altijd 100% automatisch herkend en kunnen moeiteloos worden verwerkt via Zenvoices. De automatische boekingswijze bepaal je door de ingestelde regels toe te passen. Daarmee heeft de gebruiker de regie over het boekingsproces, maar is geen tijd kwijt aan facturen verwerken. Via Peppol worden uitsluitend elektronische facturen uitgewisseld, dus is het realtime automatisch verwerken met Zenvoices een dagelijkse realiteit.

Ook jouw facturen toekomstproof ontvangen via Peppol?

We vertellen je graag hoe dit in Zenvoices kan. Onze specialisten zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur via 085 303 8853, mail of chat.

Ben je nog geen klant?

Vraag een persoonlijke demo aan om meer over facturen ontvangen via Peppol in Zenvoices te weten te komen. Zelf proberen? Maak gebruik van de 30 dagen gratis proefperiode.

Volg ons ook op onze socials om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!