menu
Je wilt natuurlijk zeker weten dat facturen die je automatisch laat boeken, ook helemaal goed zijn herkend. Zenvoices biedt je daarvoor de herkenningsscore als hulpmiddel. Bij een hoge herkenningsscore kan je ervan uitgaan dat de factuur goed is herkend. Bij een lagere score is het aan te bevelen om het boekingsvoorstel nog eens na te lopen. Met automatiseringsregels kan je instellen dat alleen facturen met een hoge herkenningsscore automatisch worden geboekt. Zo voorkom je dat minder goed herkende facturen automatisch worden geboekt. Ja, Zenvoices herkent de talen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Pools, Spaans. Daarnaast herkent Zenvoices ook vreemde valuta. Zenvoices controleert of het herkende IBAN-nummer van de factuur overeenkomt met de IBAN dat is vastgelegd in de stamgegevens van de relatie. Zenvoices geeft een waarschuwing dat splitsen mogelijk vereist is en kan dit vervolgens uitvoeren met de functionaliteit 'Splitsen & Rangschikken'. Tevens geeft de module 'Documenten automatisch splitsen' een voorstel met percentages van hoe zeker Zenvoices er van is dat de bulkfactuur gesplitst moet worden. Bij het inlezen van een factuur bepaalt het herkenningsalgoritme van Zenvoices op basis van het meest waarschijnlijke scenario de velden voor automatische herkenning. Incidenteel kan het voorkomen dat het nodig is hierin bij te sturen. Dit herken je aan een lage herkenningsscore. Door het aanpassen van een boeking leert Zenvoices de juiste veldlocaties voor een volgende boeking en zal het een beter boekingsvoorstel doen.

Onze software maakt gebruik van betrouwbare modellen die in veel gevallen facturen goed herkent. Zenvoices geeft door middel van herkenningspercentages aan hoe zeker de software is van de juistheid van het boekingsvoorstel.

Bij een lagere herkenningsscore kan je het boekingsvoorstel corrigeren. Aan de hand van deze correctie wordt het model van Zenvoices getraind en zal een soortgelijke factuur in de toekomst nóg beter herkend worden.