menu

Automatisch facturen splitsen met AI

‘Een tijdrovende klus’, zo kan je het inscannen van papieren facturen en het verwerken van de pdf’s rustig omschrijven. Bij het inscannen van facturen worden vaak meerdere documenten in één pdf opgeslagen. Deze pdf’s verwerken is dan weer een uitdaging, omdat de gescande facturen apart moeten worden verwerkt in de boekhouding.

Zo’n pdf met meerdere documenten is in veel software met één muisklik te splitsen in losse pagina’s. Groot nadeel daarvan is dat facturen met meerdere pagina’s in aparte documenten gesplitst worden. Je bent dan alsnog veel tijd kwijt om handmatig pagina’s samen te voegen. Dat wil je natuurlijk niet!

In Zenvoices hebben we een slimme oplossing ontwikkeld om documenten die bij elkaar horen automatisch te herkennen en op te slaan.

Automatisch splitsen met AI, hoe werkt het?

Een onderdeel van AI is Machine Learning. Die technologie gebruiken we in Zenvoices om veel processen te automatiseren in factuurverwerking, zo ook in het proces om facturen automatisch te splitsen. Aan de hand van de inhoud van de documenten wordt bepaald of de pagina’s betrekking hebben op hetzelfde. Is dit het geval, dan worden deze pagina’s samengevoegd voor verdere verwerking.

In dit proces gebruiken we herkenningsscores om de zekerheid weer te geven van het gemaakte splitsvoorstel. Eigenlijk is automatisch splitsen dus slim splitsen, want de software kijkt in de inhoud van documenten en leert van aanpassingen door de gebruiker.

Ook tijd besparen bij het splitsen van facturen?

Facturen tot wel 100 pagina’s herkennen en automatisch splitsen is één van de tijdbesparende voordelen van de AI toepassingen die Zenvoices biedt. Wil je meer weten over al onze oplossingen om de factuurverwerking te automatiseren? Plan dan een demo of probeer Zenvoices 30 dagen gratis.