Zenvoices logo
Zenvoices logo

Slimme factuurverwerking voor AFAS

Zenvoices is officieel partner van AFAS. Met Zenvoices verwerk je facturen sneller en makkelijker in AFAS. Zenvoices helpt je door middel van machine learning en cognitieve factuurherkenning om jouw factuurverwerking betrouwbaar te automatiseren. Je e-mailt e-facturen, gescande of digitale facturen naar je beveiligde Zenvoices administratie of uploadt deze via de Zenvoices app. Vervolgens bepaal je zelf of je de facturen na handmatige controle, of geheel automatisch op basis van jouw voorkeuren wilt verwerken in AFAS.

Probeer 30 dagen gratis Demonstratie plannen 085 3038853
AFAS logo

Bekijk onze oplossingen voor AFAS gebruikers

Belangrijkste voordelen

 • Automatische verwerking van e-facturen, gescande en digitale facturen
 • Facturen en bonnen aanleveren per e-mail of met je mobiel via de Zenvoices app voor Android en iOS
 • Online archief conform archief- en privacywetgeving
 • Autoriseren van facturen voor betaling of boeking
 • Scherpe tarieven
 • Overzichtelijke workflow
 • Snelle doorlooptijd van aanlevering tot boeking, door realtime zelflerende factuurherkenning in de cloud
 • Koppelen met e-facturatienetwerken en EDI
 • Klaar voor de toekomst met ondersteuning voor e-facturen en UBL
 • Online support in een uitgebreid helpcentrum
 • Transitorisch boeken op regelniveau

Zenvoices is beschikbaar voor AFAS Online, Profit, Small Business en Accountancy lite.

Bekijk alle functies & prijzen

Hoe werkt Zenvoices?

Facturen en bonnen komen per e-mail, scan of via de smartphone app (beschikbaar voor iOS en en Android) binnen in je beveiligde Zenvoices omgeving. Hier kan je de facturen per stuk of in bulk selecteren om te verwerken tot een automatisch boekingsvoorstel. Na goedkeuring van het boekingsvoorstel wordt deze verwerkt in AFAS.

Facturen digitaal autoriseren

Zenvoices biedt AFAS gebruikers een oplossing voor het digitaal goedkeuren van facturen. Zowel eenvoudige autorisatieprocessen als ook complexe varianten met meerdere niveaus en voorwaarden worden ondersteund. Autorisatie kan plaatsvinden via de webportal en/of mobiele app, waardoor inzicht en snelle doorlooptijd maximaal wordt gefaciliteerd.

Desgewenst worden tijdens autorisatie boekingen in AFAS geblokkeerd voor betaling en daarna automatisch vrijgegeven.

Verplichtingen

Zenvoices matcht facturen automatisch met verplichtingen uit AFAS en boekt deze op regelniveau. Ook kan je in het boekingsscherm handmatig verplichtingen uit AFAS selecteren.

Zenvoices Premium integratie met AFAS

 • Ingelezen facturen worden in AFAS geboekt als een in- of verkoopboeking, met het originele PDF boekingsdocument als gekoppeld dossier item.
 • Aangemaakte of gewijzigde crediteuren en debiteuren, worden direct aangemaakt of gewijzigd in AFAS.
 • Stamgegevens, zoals crediteuren, debiteuren en grootboekrekeningen worden automatisch opgehaald uit AFAS.
 • Het is mogelijk om projectboekingen in AFAS te maken door een project en item te selecteren in een boekingsregel.
 • Boekingen kunnen tijdens autorisatie in AFAS geblokkeerd worden voor betaling en daarna automatisch worden vrijgegeven. Ook kun je gebruik maken van AFAS workflow in combinatie met Zenvoices.
 • Bij het boeken kan je aangeven welk bedrag op een g-rekening betaald moet worden.
 • Verbijzonderingsassen en bijbehorende verbijzonderingcodes worden opgehaald uit AFAS en zijn beschikbaar als boekingsvelden in Zenvoices.
 • Transitorisch boeken op regelniveau in AFAS wordt ondersteund.

Interesse gewekt?

AFAS werkt met Zenvoices na een korte eenvoudige installatieprocedure. Snel, veilig en voordelig kun je het gemak van onze software voor slimme factuurverwerking ervaren. Start direct met een 30 dagen gratis proefperiode of maak een afspraak voor een persoonlijke demonstratie.

Over AFAS

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf met een lijn bedrijfssoftware voor vrijwel alle branches. Vanuit een transparante bedrijfsvoering wordt met maatschappelijke betrokkenheid software ontwikkeld voor administratieve processen. Zenvoices is binnen het AFAS Partnernetwerk de innovatieve partner voor automatische factuurherkenning, factuurverwerking en autorisatie. De gebruiksvriendelijke workflow, scherpe tarieven en beschikbaarheid van onze software op smartphone en tablet (Android & iOS), maken Zenvoices de ideale aanvulling voor AFAS gebruikers.

Raadpleeg voor meer informatie onze partnerpagina op het AFAS Partnernetwerk.

Werk je al met scan & herken- of factuurverwerkingssoftware?

Overstappen naar Zenvoices is zeer eenvoudig! Vaak kunnen we je bestaande archief gemakkelijk importeren in Zenvoices, zodat geen historie verloren gaat. Ook kunnen we je medewerkers begeleiden om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.