Zenvoices logo
Zenvoices logo

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG of GDPR) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

In dit blog lees je hoe wij ons voorbereid hebben op de AVG en wat de AVG betekent onze gebruikers.

Gewijzigd privacy beleid

In januari hebben we ons privacy beleid bijgewerkt conform de eisen van de AVG. Als verwerker van persoonsgegevens zijn wij namelijk verplicht om onze gebruikers te informeren welke gegevens wij verzamelen en wat wij met deze gegevens doen.

Ben je benieuwd welke persoonsgegevens wij verzamelen, met wie wij deze delen en welke beveiligingsmaatregelen wij treffen? Bekijk dan het privacy beleid op onze website.

Verwerkersovereenkomst

Gebruikers die met onze software werken verstrekken ons persoonsgegevens. Denk bijvoorbeeld aan gebruikersgegevens (naam, e-mailadres, adres) en de gegevens uit gekoppelde financiële administratie(s) (debiteuren, crediteuren, etc.). Volgens de AVG is onze gebruiker hierbij de verwerkingsverantwoordelijke en deze dient daarom met ons een verwerkersovereenkomst aan te gaan. In een verwerkersovereenkomst wordt onder andere vastgelegd hoe een verwerker, in dit geval Zenvoices, met de verstrekte persoonsgegevens omgaat.

Om onze gebruikers eenvoudig te laten voldoen aan de AVG wetgeving hebben we een verwerkersovereenkomst opgesteld en deze als bijlage opgenomen in onze gebruikersovereenkomst. Onze gebruikers zijn hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld.

Privacy by design

Privacy en veiligheid staan voorop bij Zenvoices. Daarom hebben we al bij de ontwikkeling van Zenvoices rekening gehouden met privacy en veiligheid. We verzamelen bijvoorbeeld niet meer gegevens dan noodzakelijk en gegevens worden automatisch vernietigd als deze niet meer nodig zijn. Op deze wijze beperken we de kans op (menselijke) fouten.

Heb je vragen over de AVG of ons privacy beleid? Neem dan contact met ons op.